FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Fotoskolan/BioFoto Finland kalender


Väggkalender 2014. Foto: Håkan Eklund.

Ok, så levererades BFF:s väggkalender 2014 idag, lagom till jul. Det är ett samarbetsprojekt med Hangö sommaruniversitets Fotoskola, som jag och Paul Söderholm leder.

Hälften av bilderna i kalendern är tagna av Fotoskolans deltagare under våra kurspass i Hangö som försiggår under fyra förlängda veckoslut/årstid. Andra hälften av bilderna är tagna av BioFoto Finlands medlemmar.

Paul och jag har tillsammans totat ihop kalendern där vi hade en massa fina bilder att utgå ifrån. Tyvärr blev det jättebråttom i slutskedet, och korrekturläsningen uteblev (jag var i Stockholm), tryckeriet pressade på för att hinna trycka innan de stängde till jul och Paul som gjorde ombrytningen var tvungen att snabbt leverera. Tryckjobbet är superbra, stort tack till Fram i Vasa (www.fram.fi) och layouten är likaså mycket bra - tack Paul. Likaså ett stort tack till alla duktiga fotografer! Nästa år skall vi vara tidigare i farten ...

Nu när jag kollat innehållet är det mesta ändå ok, endast några enstaka (bokstavs)slarvfel. Är det något jag lärt mig från publicistjobb är vikten av noggran korrekturläsning av ombrutet material. Det är superviktigt.

Pärmbilden är tagen av unga Jarina Leskinen (19) under Fotoskolans höstpass (oktober); hon fångade den utskärskänsla som man har i Hangö stad, som ligger långt ute på en udde. En fin havsbild med liv i vågsvallet.

Nr 357/365.

Inlagt 2013-12-23 12:23 | Läst 1654 ggr. | Permalink
Hej Håkan,

den kalendern skulle jag gärna vilja ha. Hur köper jag?

/Curt
Svar från Håkan Eklund 2013-12-23 13:36
Mejla mig på hawk.eklund at gmail.com; lite brådis just nu ...
- hawk
Det är hårt arbete att göra kalendrar. Der super bra ut på den här bilden!!
hälsningar
Peter