FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

En natt att minnas


Innan skuggan tar över. Getabergen, Åland kl. 22.40, 14.6. 2014. Nr 165/365.

Sent på lördagkväll tog vi oss ut från vandrarhemmet, VM-fotbollen och andra frestelser för att kolla in Norrhavet på Åland. Men nog får man ta sig en funderare angående "privatiseringen" av vårt naturarv; nästan överallt fanns det förbudsskyltar, där man på kartan såg att vägen ledde ut till havet - som vi kollade in med våra bilar. Stopp och belägg ...

Tänk att våra samhällen har låtit de flesta fria stränder bebyggas, där man stänger ut resten av "arvtagarna till allas vårt gemensamma naturarv"! Skamligt.

Till slut struntade vi i alla förbudsskyltar och körde ut till ett fantastiskt vackert bergsområde inför havets anlete där vi (Nafo 4 = naturfotokurs) tillbringade några fina timmar tills solen hade gått ner.

Det blåste kallt som tusan (jag ångrade att jag inte tagit med långkalsonger och fingervantar ...) och vågorna slog vackert mot stränderna. Tyvärr var himlen mycket tråkig (dvs inga dramatiska moln) och jag satsade första timmen på själva berget, när den låga nattsolen först lyste upp gräs och buskar, för att sen lägga allt i skugga. Massor av spännande motiv.

Sen borde vi ju ha blivit kvar ännu nån timme efter solnedgången, i det mjuka fina nattljuset, men vi hade redan två nätters sömnskuld att åtgärda och måste återvända till vårt HQ. Fin fullmåne över landskapet, och spännande VM-fotboll i bilradion.

Sen After Photo-sessin en god bit in på den nya dagen.

En försommarnatt att minnas.

Inlagt 2014-06-16 15:26 | Läst 1784 ggr. | Permalink
Fin bild, ja det där med strandskyddet är nåt som verkar luckras upp mer o mer, men gäller väl främst insjöar. Jag gillar det inte alls. Må gott, LO