FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Inget att rekommendera


Under körsbärsträdet. Hirvensalo, Åbo 13.7.2014. Foto: Håkan Eklund.

Sitter i skuggan under körsbärsträdet och försöker sakta men säkert gå ner i varv efter 20 dagars nomadliv, jorden runt. Sista etappen gällde Sydney - Åbo, non stop. Dvs. det tog oss 38 timmar från det att vi tog flygfältsbussen från hotellet i Darlington Harbour, Sydney tills vi steg ur taxin hemma i Hirvensalo, Åbo.

Det är inget att rekommendera.

Boken ovan (som inte är speciellt bra ...) räddade resan, något att fokusera på. Att bara sitta i ett antal flygplan med en "tom blick", är inte bra.

Det är många insikter som en dylik resa gett, bland annat:
- under månaderna i Vancouver, B.C. vårvintern 1981 var min största önskan att emigrera dit, till Canada, till Vancouver. Nu är jag bara så glad att det inte blev så.
- veckan på Viti Levu/Vanua Levu (Fiji Isl) var givande, men kan ändå inte förstå att vi orkade bo där i fem års tid, en gång i tiden (1984-89)
- Sydney var en lika fin storstad som tidigare, med ett härligt klimat och trevliga människor, ändå skulle jag aldrig byta Åbo mot Sydney ...

Men visst känns det märkligt att så behändigt resa jorden runt, att under första etappen sitta i timmar och titta ner över snösmältning på tundran i norra Canada, och på hemvägen sitta lika länge och titta på ett rött månlandskap i Australiens inland.

Nr 194/365.

Inlagt 2014-07-14 08:27 | Läst 1888 ggr. | Permalink