FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Katt och råtta lek


Northern Coasts 2014-manöver, Skärgårdshavet. 4.9.2014. Foto: Håkan Eklund. Nr 247/365.

"Ju fler kockar, desto sämre soppa" heter ett gammalt ordspråk som enligt Wiktionary.org förklaras så här: "Om för många personer samarbetar på en uppgift kommer slutresultatet att bli lidande på grund av att alla tror att de själva vet bäst och vill att saker ska göras på deras sätt."

Detta stämmer bra in på EU. Genast det drog ihop sig till Natomöte och EU skulle sätta in tuffare sanktioner mot ryssarna var Putin kvick nog att se till att det blev lite time-out med dödandet i östra Ukraina. Och då tror EU:s nickedockor att allt ok ...

Varför kan de aldrig sätta ett ultimatum åt Putin: att om han inte drar bort sina ryska soldater från grannlandet Ukraina och slutar smuggla in vapen, så blir det hårda bandage med sanktioner! Att det blir eldupphör påverkar ju inte situationen i fält.

Det enda som denna KGB-agent förstår är hårda tyglar. Men i väst är vi bara så förstående till allt, och den leken kan nog minsann herr Putler utnyttja! Och man är bara så rädd om sina affärer; men det går ju inte äta kakan och ändå ha den kvar ... Allt har sitt pris.

Den optimism vi såg i väst efter Sovjetunionens fall var äkta, vi trodde ju alla att ryssarna äntligen skulle bli ett fritt folk. Fritt från förmyndare och diktatorer. Men nej, snart är de (och vi) tillbaka i ruta ett.

Inlagt 2014-09-09 19:16 | Läst 1218 ggr. | Permalink