FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Fotomässan bra koncept


Marknadsplats på Fotomässan. Dag ett, 21.11.2014. Foto: Håkan Eklund.

Fotomässan i Stockholm var en positiv upplevelse. Känslan av att under två hela dagar ännu inte ha sett och upplevt allt, var "just right". Jag kunde gärna ha fått en tredje dag att gå åt hur enkelt som helst ...

Trots det begränsade utrymmet fanns det hur mycket som helst att ta del av. Och när man blev trött på minglet, prylutbudet, utställningarna, trängseln och stojet var det bara så skönt att bänka sig ner på något av de många miniseminarierna. Och bara ta emot; ta in nya intryck och stimuli.

Pressbilder från Syrien var en chockstart på fredag förmiddag; Patrik Larssons kustbilder en lagom avslutning på lördagen. Däremellan hann vi (Nafokursgänget) ha ett trevligt reflektionspartaj uppe i Skybaren på hotellet intill.

Med lärarbakgrund och stort intresse för pedagogik kan jag inte annat än lyfta på hatten speciellt för Moderskeppets seminariekoncept - helt suveränt! 30 minuters presentationer (= minikurser) non-stop under tre dagar är strongt. Där tidtabellen till och med hölls.

Och de flesta presentatörer var mycket goda pedagoger som under en mycket begränsad tid ändå lyckades få med både substans och ett stort stycke medryckande energi. Härligt.

Det blir garanterat ett nytt besök nästa år.

Inlagt 2014-11-23 20:30 | Läst 1481 ggr. | Permalink