FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Älskar att titta nära


Tallbark, Hirvensalo 27.11.2007. Foto: Håkan Eklund.

Ok, jag vet - det kan bli tröttande med alla dessa enkla detaljbilder av än det ena, än det andra ... Inte precis något nytt, eller kreativt - kanske nån säger. Visst, det är så sant. Men ändå. Det är vardagsnatur som omger oss alla, och jag älskar att titta nära. Och fotografera. Oftast blir det bara ett snabbt "pang i bygget", utan desto mera arrangemang. Som ovan, 100 mm på fri hand i relativt svagt ljus - men en gammal tall med utvecklad skorpbark är en karaktär i sig.

Jag erkänner att jag älskar att ta en titt på alla dessa former, mönster och detaljer som omger oss precis överallt. Det tycker jag är helt enkelt fascinerande!

Fick idag en recensionsbok från ett finskt förlag där en pensionerad professor (Matti Nuorteva) skrivit en bok om trädstammar; titeln fritt översatt: "Vad trädstammarna berättar". En intressant liten bok med massor av bilder av trädstammar, levande som döda. Med förklaringar om allehanda missbildningar, spår av insektangrepp och annat smått och gott. Mycket lärorik.

Inlagt 2007-11-27 21:48 | Läst 9226 ggr. | Permalink
Tycker att det påminner om ett landskap norrut, lite åt att det liknar en karta med alla sina höjdkurvor. Mellan höjderna finns det djupa raviner på sina ställen.

Själv brukar jag ofta missa naturens små detaljer och förvånas ofta när någon annan har stannat till vid något litet oansenligt och fått till en bra bild.

/Gunnar