FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Härlig atlantö


Sonen Robert och jag ute på Madeiras västligaste udde, Ponto do Pargo.
Juldagen 2007. Foto: Anita Eklund.

Har tillbringat fjorton soldränkta dagar på atlantön Madeira. Helt underbart! Vi kom hem kl.03 i morse, och nu när man igen upplever en "800 ISO-dag" - är det lätt att inse hur skönt det var med ljus och solglittrande vatten.

Har skrivit lite dagboksanteckningar på min gamla blogg http://www.bloggen.fi/arktiskalatituder/, ett sätt att själv ha lite att ta fasta på - minnet är en dålig dagbok.

Vi hade en 180 graders havsutsikt från vår hotellbalkong på nionde våningen och det var kul att varje morgon med en rykande varm tekopp sitta och kolla in soluppgången (08.10) ovanför Desertas Island, eller solnedgången (18.10) med ett glas Madeiravin.

Också kul att kolla in alla stora fina kryssningsfartyg som kom och gick; igår morse låg det 7 stycken i Funchals hamn, eller ankrade på redden utanför.

Det har blivit mycket fotvandring och bilkörning kors och tvärs över ön. Var mycket lat och tog endast ett kamerahus med samt 100 mm makroobjektivet - det var allt. Men räckte förvånansvärt bra till. Vet av erfarenhet att frun inte alltid är så ivrig att vänta på allt mitt fotande om hela rubbet är med ...

Lyckades också med sonen logga in tre nya fågelarter: rosentärna, madeiraduva och madeirakungsfågel. Hittade också en förflugen bergandhona och några amerikanska ringnäbbade måsar.

Gott Nytt År 2008!

Inlagt 2008-01-01 15:07 | Läst 5547 ggr. | Permalink