FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Bilskrift


Biskopsgatan, Åbo 3 januari 2008.  Foto: Håkan Eklund.

Kör med en 12 h dag idag, mörkt när jag kom, mörkt igen utanför jobbfönstret. Det finns inga frestelser utomhus på dessa breddgrader, därför är det betydligt lättare att fokusera på jobb ... en reflektion som framstod med all tydlighet när vi återvände hit efter många år i tropikerna.

På latituder där det är halvmörkt, rått och kallt under minst ett halvår - som det är hos oss - blir därför jobbet viktigare än i många soliga och varma länder. Därför är vi nordbor också väldigt arbetsfokuserade, trots att många kanske inte är medvetna om det.

Tänk bara på en solig och varm julidag, hur svårt det är att vara på jobb inomhus ... och då har de flesta semester och undgår att uppleva känslan.

Har beslutat att ta några bilder varje dag, oberoende av väder och ljusförhållanden. Detta får bli dagens bild, med ett bil(d)språk som talar för sig själv, för den som förstår finska. Först har någon skrivit dumma saker på vindrutan, sen har någon annan skrivit "hata inte, älska" på motorhuven. Detta på finska, på en Ålands-registrerad bil utanför världens enda svenskspråkiga universitet utanför Sveriges gränser, nämligen Åbo Akademi i Åbo.

Inlagt 2008-01-03 18:01 | Läst 4962 ggr. | Permalink