FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

En stund av lycka


Höst på havet. Hangö, oktober 2015. Foto: Håkan Eklund.

Jag läste för något år sen en bok där DalaiLama berättade om vad lycka egentligen är, och hur man känner igen stunder av lycka, dvs. (oftast) korta stunder när allt bara känns rätt, när allt stämmer, när det bara är så avslappnat och skönt.

Och det kan gälla de mest banala saker, eller situationer. Som ikväll.

Hemkommen sent från jobb och gym hittar jag två tidskrifter med dagsposten. Och kvällen är räddad.

Lägger på en gammal CD med Janis Joplin, slår i ett glas rött och placerar mig i soffhörnan med  två intressanta kvalitetstidskrifter: Vår Fågelvärld (från Sveriges Ornitologiska förening) och finska Luontokuva (från den finska naturfotoföreningen).

Massor av läsvärt, massor av bra bilder, massor av njutsam och lärorik/underhållande läsning. Något som nätet aldrig kan ge mig, på samma sätt. För mig känns det bara jobb att öppna en dator eller kolla in material på andra virtuella mojänger.

Nej, riktigt papper, kvalitativa trycksaker och artiklar där text och bild samspelar till 100 % är lycka för mig. En sann njutning.

I Luontokuva ett antal fina kolumner (bl.a. av Heikki Willamo och Jorma Luhta) och en uppsjö med fina bilder. Dito i Vår Fågelvärld. Bl.a en spännande artikel om klippugglorna i Israel, som visade sig vara en helt annan art än vad man tidigare trott! En artikel  för ornitologiska finlirare. Redan rubriken " ... ett rop i natten ..." lockar till läsning, det gäller den nyupptäckta arten Strix hadorami, tillägnad ornitologen Hadoram Shirihai.

Men det är en lång historia.

Människor älskar berättelser. Alltid.

Inlagt 2015-10-21 21:28 | Läst 1744 ggr. | Permalink
Mycket fin bild!/ Björn T
Skönt med lite lycka ibland och så blev det ju en fin lugn bild också. Hälsn Danne
Kan känna hur skön kväll du hade.
Allt hade passat mig med.
Gun-Inger