FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Julnostalgi


Stadens stolhet. Åbo 23.12.2015. Foto: Håkan Eklund. Nr 357/364.

Första dan med julkänsla, kanske snarare - med tid  för julkänsla. Bättre sent än aldrig ...

Sista jobbet undanstökat på morgonen, lite julshopping, en öl på en myspub i stan, prydnadsbelysning fixad utanför huset, julgranen fixad, hjälpt med städning och sen nu i kväll en tevestund med Mamma Mia-musicalen med Meryl Streep & co, som gav en del nostalgiska vibrationer.

Om detta med att se barnen växa upp, att i tiden ha vinkat av dem till skolbussen och en dag är de giftasvuxna - och sånt. Som visar hur timmen är slagen.

Abbamusiken påminde mig också om att jag sett alla fyra innan de var ABBA, uppträdande solo (tjejerna) på olika sommardansplatser i svenska Österbotten i slutet av 1960-talet, och killarna i sina respektive band. Björn såg jag med Hootenanny Singers på danspaviljongen hemma i Oravais, Ann-Frid uppträdde med Lasse Lönndahl (!!) i Emet folkpark , Kronoby (2.6.1968 - jag minns datumet än - av någon orsak), Agnetha F på ungdomsgården i Nykarleby och Benny med Hep Stars kanske också i Oravais.

Som vanligt har jag inte hunnit skicka julkort, men skall nu sätta mig ner och tota ihop ett julbrev som blir en sammanfattning över året (som i sig finns illustrerad på denna blogg ...). Men ett julbrev till släkt och vänner är samtidigt en egen familjedokumentation; senaste år fick barnen en samling med de senaste 20 årens julbrev. Intressant läsning också för mig; det är ju så mycket man glömmer under årens lopp. Dokumenterat på papper lever minnena länge.

Grön jul i år, så här såg den här dagen ut i fjol: http://www.fotosidan.se/blogs/hawk/ett-verkligt-fynd-tack-foto.htm

Inlagt 2015-12-23 22:12 | Läst 1270 ggr. | Permalink
Vacker bild som andas diskret julkänsla i svartvitt. Känns nostalgiskt och det var ju även din text.
Ha en fin Jul Håkan.
Hälsningar Lena
Svar från Håkan Eklund 2015-12-24 12:31
Tack - och GOD JUL!
- hawk
Stämningsfullt o vackert - God Jul, LO
Svar från Håkan Eklund 2015-12-24 12:32
Tack och GOD JUL!
Njut i grönskan.
- hawk