FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Ismonster


Ismonster nedanför en brant, Kakskerta 22 januari 2008. 
Foto: Håkan Eklund.

Fortsatte idag att under några timmar att rekognoscera terrängen på grannön Kakskerta (betyder 2X, alltså "två gånger" ...). Betydligt mera natur och färre människor ute på den ön, jämfört med Hirvensalo.

Besökte ett jättespännande bergsområde med en bronsåldersgrav från 1500 - 500 f.Kr.högst uppe på krönet, dessutom med fin utsikt och en gammal  skog runtom.

Passerade också en bergsbrant längs vägen där det tidigare hänge tonvis med istappar, nu hade det mesta smält i januarivärmen (!!) men några små ynka stackare fanns kvar. Istället hittade jag gräs under branten, dit det droppat från tapparna, och nu med några minusgrader hade det bildats intressanta isfigurer och -monster i gräset. 

Väl hemkommen, gick jag ut med hunden i skymningen, och hittade morgondagens ismotiv - om ingen hinner förstöra kreationen. Senaste natt kom det tydligen lite snö i största delen av landet, förutom här i sydvästra hörnet av Finland. Trist. Huvudsaken vi får minusgrader, då skapas en massa spännande motiv.

Hörde årets första talgoxsång. Nog är det väl underligt, här går man och väntar på vintern - medan fåglarna tydligt börjar göra sig redo för vår ... Kanske det inte längre blir några vintrar? Att vi istället får en lååååång höst, som drar över jul och nyår, och sen tar våren vid.

Inlagt 2008-01-22 16:46 | Läst 5164 ggr. | Permalink
Moder naturs konstverk går inte av för hackor..
Is är vackert i sina många olika skepnader..
Mkt fin bild.
Mvh
Micke
Svar från Håkan Eklund 2008-01-22 22:47
- och underskattad konst av många människor! Vi som är naturintresserade kan gå på vernissage varje dag, i skog och mark ...

mvh Hawk
vacker bild,där ser man vad vatten kan göra,fint med stråna i isen
M.V.H.
Janne