FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

De är ju alla invandrare


Utanför ödehuset. Hirvensalo, Åbo 30.11.2016. Foto: Håkan Eklund. Nr 335/366.

Gjorde en kort utflykt längs en stig som går förbi ett ödehus, som ser ganska spöklikt ut. Här har någon bott som sysslat med att dekorera bilar och annat. Av det utslängda skräpet att döma, som plåten på bilden ovan.

Träffade en motionerande främling som var pratsam, inte alltför vanligt i detta ordkarga land.

Och hur det kom sig kom vi in på Amerika, och detta med invandrare. Att de alla är invandrare, förutom indianfolken. Och att många inte ens tycks förstå det. De vita med hängslen och rutiga skjortor, som gillade Trumpens hatpropagande,  pratar om invandrare som om det inte skulle gälla dem? Har de inte ens gått i skola? Vet de inget om landets historia?

Alla vita amerikanare är ju ättlingar till invandrare, med rötter i Europa. Förstås.

Inlagt 2016-11-30 18:07 | Läst 3709 ggr. | Permalink
De nuvarande indianerna var också invandrare, olika grupper har bytt av varandra. Ingen vet säkert vilka som var först, men troligen kom de över landbryggan Alaska - Ryssland. Ja, så har jag läst att den senaste forskningen säger.
Okunskap talas det inte mycket om eftersom det är odemokratiskt. Ändå är det en huvudorsak till mkt oönskat som sker i världen. Bilden är mycket bra, alla grässtrån måste ju inte ha himmelsbakgrund!/ Björn T
Och vi Européer är ju också invandrare i stor utsträckning. Åtminstone vi som bor inom området där Inlandsisen låg.
En riktig läcker och ovanlig naturbild..
Mv/G
En riktig läcker och ovanlig naturbild..
Mv/G
Sensmoral: vi är alla invandrare (här i norr efter att inlandsisen drog sig undan). Och då borde väl inte frågor om invandrare vara något att orda om. Eller hur. Istället kan vi ju ta varandra i hand och säga "välkommen"!
Eller hur? Men människan är girig, och vaktar väl om sitt revir ...
- hawk