FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Förgängligt


Ismönster i hemskogen,  26 jan. 2008.  Foto: Håkan Eklund.

Gjorde en kort morgonrunda i hemskogen med vovven. Massor med fågelsång från talgoxe, blåmes, svartmes samt en ensamt flöjtande koltrast. Sol och blå himmel några timmar under förmiddagen, nu har det mulnat igen - och regn är på kommande västerifrån. Tyvärr.

Hade min vana trogen kameran till hands, hade svårt att  hitta motiv tills jag hoppade över en frusen pöl i skogen och det blixtrade till av reflexer från den svarta isen. Gick ner på knä med 100 mm makron, och hittade ett mönster som får bli dagens bild. En bild som de flesta inte ens ser ute i naturen eftersom informationsflödet också där är överväldigande.

Nu har detta ismönster säkert smält till vatten. Påminner om alltings förgänglighet. Det är bara tidsperspektivet som har olik skala för olika saker.

Inlagt 2008-02-26 12:00 | Läst 11444 ggr. | Permalink
"Det är de små detaljerna som gör skillnad" har nån sagt, annars blir det ju uppenbart av ditt fina inlägg. Att kunna se också de där små tillfälliga, ofta kortvariga, ibland sekundkorta, detaljerna är väl en fråga om att både vilja och att träna ögat.
Det är för mig "kryddan" i naturströvandet.
mvh Leif Johansson
Svar från Håkan Eklund 2008-02-26 15:07
Så sant! Kände mig nöjd när jag på måndagmorgon passerade reklamskylten där jag fotograferade isbjörnen på söndag e.m., och konstaterade att reklambilden var utbytt och isbjörnen borta.

Det gäller att inte skjuta på något ...

h. Hawk