FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Miljoner kvar


Motionerande pensionär på väg in i Uggleskogen, Hirvensalo 28.2.2008. 
Foto: Håkan Eklund.

Var nyss ute med hunden. Fram och åter till skogsbacken som jag kallar för Uggleskogen. Det är nog ingen annan som kallar den så. Kommer inte ens ihåg vad det står på grundkartan; ett finskt namn som får en att bryta tungan vill jag minnas.

Jag har haft några minnesvärda möten med våryra kattugglor i denna skogsbacke, speciellt på andra sidan (sydsidan) där det finns en massa stora och knotiga ekar.

Speciellt minns jag en marsnatt med fullmåne och gnistrande vit snö, med två ropande kattugglor som flög fram och åter mellan ekarna. Stämningsfullt! Som finns inristat på hjärnbarken, i minneskortet och på näthinnan ...
Trots att det är många år sen.

Och det är massor med bilder på min fotoblogg som har sitt ursprung i denna lilla skogsbacke. Där finns säkert en miljon motiv till som väntar. Det är det fina med fotografering. Motiv finns ju överallt!

Kom lite vitt puder i går kväll, som ger lite liv åt landskapet. Tyckte att mannen (som jag växlade några ord med) fick bli en färgklick i bilden. Med Nordic walking sticks, det är lätt att se att killen har hållit i ett par stavar tidigare.

Innan vi skaffade hunden gick jag gärna med stavar i terräng, ger en fin turboeffekt ...

Inlagt 2008-02-28 11:03 | Läst 11160 ggr. | Permalink
Men när kommer det bild på ugglorna??:)
//Micke