FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Gallring pågår


Slutna rum. Biltvätt i Åbo 23.8.2017. Foto: Håkan Eklund. Nr 235/365.

Efter att under sommaren lärt mig att leva utan teve, inser jag att jag blivit mycket selektiv (mera än tidigare). Det är knappt att jag överhuvudtaget ids kolla in nyheterna - det handlar ju bara om exponering av bedrövligheter, med (o)ljud och rör(l)iga bilder om all världens jävelskap som genererar negativ energi.

Inser att jag heller går in på The New York Times e-tidning och läser välskrivna kolumner och ledare om bananrepublikanen som är kelgris för en del och ett verkligt bottennapp för de flesta; både skrämmande och  underhållande. Ibland får man till och med ett gott skratt åt allt "bemböleri".

Det måste ju råda stor brist på kompetenta ledare i USA när folket blir med en sådan svarte petter i hand.

Inlagt 2017-08-23 20:53 | Läst 1305 ggr. | Permalink
Biltvättar är ett underskattat, eller förbisett, motiv.
Jag har på senare tid återvänt till TV-nyheter men ser att det är samma saker som man finner på nätet, fördelen är väl att man upplever en levande människa i alla fall. NY Times måste man betala för tror jag? Och det är jag för snål för, just nu. Så i stället läser jag Der Spiegel International på nätet, den är bra tycker jag.
Men du får lov att förtydliga dig om vilken bananrepublik du avser, USA eller Sverige? Eller någon annan? Ordet är så utnött.

Ha det gott! /Thomas
Svar från Håkan Eklund 2017-08-23 21:58
Ha, haa - har du bananmonarki i tankarna? Nej, ordet är inte utnött när det gäller USA, som nog aldrig tidigare aspirerat på titeln bananrepublik ...
NYT debiterar några euro per månad; värt varje slant - dessutom är det ju kul att understöda trumpens fiende; han ser ju pressen som fiender eftersom de inte bugar för honom.
- hawk
Måns H 2017-08-23 22:02
@Kai: Sverige är ingen bananrepublik. Landet saknar de klimatiska förutsättningarna för att odla bananer. /Harry Schein/
Tomasz 2017-08-23 22:15
Aha, tack för svaren. Att sponsra NYT för kampens skull är ett perspektiv jag inte tänkt på, det skulle ju vara värt det faktiskt!
Och tack Måns för påminnelsen, det där hade jag glömt bort. Harry Schein hade nog samma åsikter om, bland annat klimatet, som jag har :)
Spännande bild, gillas! Hils, LO