FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Det gäller att vänja sig igen


Höstens första snöfall. Helsingfors 26.10.2017. Foto: Håkan Eklund. Nr 299/365.

Körde i höstens första snöfall i mörker till bokmässan i Helsingfors. Många hade sommardäck och motorvägstrafiken var i kaos. Ingen trevlig upplevelse precis, men återkommande vardagsverklighet på dessa breddgrader. Det är bara att börja vänja sig med dåligt före igen.

Morgonens olycksfallssaldo var sorglig på andra småvägar; ett antal beväringar i lastbil krossades till döds av ett tåg.

Men en bokmässa är alltid en positiv upplevelse. En återkommande ljuspunkt i höstmörkret med ett antal bokfynd för kommande lässtunder.

Inlagt 2017-10-26 21:28 | Läst 1313 ggr. | Permalink
Den kyrkan känner jag igen som turist!
Jag läste om olyckan, "very sad" som en viss person möjligtvis skulle sagt. Men jag säger nejnejnej! Och tänker på all sorg som blir kvar efter en sådan händelse. Jag läste också hur det rapporterades om olyckan och lade märke till hur det svenska språket hade ett mer "respektfullt" vokabulär i Finland, lite gammaldags skulle säkert många kalla det. Men jag tycker att det var passande.
Apropå bokmässan skriver du inget om huruvida den var/är en konflikthärd som den är här i Göteborg med ovälkomna deltagare från högerkanten. Har ni sluppit sådant?

/Thomas
Svar från Håkan Eklund 2017-10-27 17:21
Ang. det sistnämnda, absolut inget gnissel om något speciellt, en kulturupplevelse av rang.
- hawk