FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

En tidstjuv mindre


M/s Isabella på väg in till Åbo, 5.4.2008.  Foto: Håkan Eklund.

Eftersom det analoga tevenätet släcktes i Finland i början av mars i år är den dumburken äntligen tyst och mörk. Härligt! Vi har tagit timeout för en tid, det digitala får vänta. Det är ju ändå mest bara strunt som visas, och en jäkla tidstjuv har teven alltid varit.

En tillvaro utan teve ger mera tid för kreativa saker och vardagsrummet känns igen som en del av ett privat hem, och inte längre ett blodigt slagfält där all världens ondska tränger in med ljud och bild. Istället har våra ungdomar börjat låna hem dvd-filmer som är ett mera selektivt sätt att ha visuell underhållnining - för den som är intresserad.

Nu  känns också tidningarna igen intressanta, som i gamla goda tider - de har till och med nyheter som känns färska. Vill jag kolla läget i realtid är ju nätet en perfekt infokälla. Eller radion.

Läser just nu ett meddelande på nätet att Viking Lines passagerarfärja M/S Isabella har åkt iväg från Stockholm fyra timmar försenad efter ett elfel i morse. Anländer till Åbo halv elva i kväll. En liten lokal nyhet som bara berör passagerare och personal. Normalt kommer ju fartyget till Åbo i solnedgången så här års.

Bilden ovan tog jag senaste lördag; ön i bakgrunden är en del av min ö (Hirvensalo).

Ikväll upphörde regnet, det har ju regnat non-stop i två dagar.
Just nu mörknar det, och himlen är djup blå. Blir säkert en fin morgon i morgon ...

Inlagt 2008-04-09 20:06 | Läst 11495 ggr. | Permalink
med tanke på vi har 3 tv apparater och 20 eller mer programmer, så ser jag aldrig tv. Den sista månad har jag sätt Anna Pihl två gånger. De två gånger jag var med. Av nyfikenhet. Annars inget. Inte äns nyheter.jag ville inte märka om tv´n inte fungerade. men dottern ville, hon ser ofta tv till morgonmaten.