FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Dan före dan


Grey Lourie, Botswana 19.3. 2006.  Foto: Håkan Eklund.

Här en trevlig fågelbekantskap från Botswana, fotograferad på samma ställe som girafferna och gnuantilopen på bilderna nedan. Förekommer i delar av Botswana och Namibia, bl.a. Få se om vi ser den under kommande två veckor i Namibia? Fågeln kallas lokalt för "Goaway Bird" på engelska, fågelns nasala läte påminner just om den uppmaningen.

Trädet den sitter i är troligen en Acacia tortilis som har långa nålvassa taggar. Kallas också för  "umbrella thorn"  för att gamla träd formar en paraplyliknande krona. Ett synnerligen vackert träd ute på savannen.

Ok, har nu packat det mesta, i morgon bär det av. Måste innan det hinna fixa korrekturen av tidskriften Skärgård innan jag tar sikte på flygfältet i H.fors. Skall bli skönt att komma ner till Afrika; har man en gång varit där älskar man kontinenten. Speciellt områden med oexploaterad natur.

Hade idag kursstart med en Artkännedomskurs vid Yrkesinstitutet Sydväst i Kimito där vi skall använda artfotografering som pedagogisk metod. Att t.ex. bygga upp digitala "herbarier"; ett synnerligen bra sätt att lära sig växter, insekter, fåglar etc. Kommande två år kommer det att handla mycket om makrofotografering i trevligt sällskap

Inlagt 2008-04-13 22:12 | Läst 15635 ggr. | Permalink
god tur :-)
Ha en riktigt trevlig resa till Namibia Håkan. Det ska bli spänande att läsa om den senare. Ta nu med ordentligt med utrustning, minneskort + hårddiskar. Det är värre att ångra att man har med för lite än för mycket. Lycka till!

Mvh Magnus