FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

En soldyrkande uggla


En uggla som njuter av värmande vårsol. Aura å,  Åbo 29.3.2018. Foto: Håkan Eklund.

Mycket märkligt. Ugglor är ju kända som nattugglor, det vill säga - svåra att se. De flesta är ju mest natttaktiva.

Och så hittas denna hornuggla som alldeles tydligt njuter av att sitta på en solvarm sida av en granhäck, där den sover.

Jag har tillbringat flera kvällar med att köra runt i mörkret för att försöka "lyssna in" ugglor, men kammat noll. Och så hittas en uggla mitt på ljusa dan, väl exponerad.

Kul med överraskningar!

Inlagt 2018-03-29 21:17 | Läst 3879 ggr. | Permalink
Du fick en bild på din uggla du, grattis !
Det var mer än vad jag fick i dag då det plötsligt flög en slaguggla framför bilen. Och det var en avtagsväg just där så jag kunde svänga av. Stannade bilen och såg att den satt sig ca 10 m utanför bilen, perfekt på en gren, belyst av eftermiddagssolen. Men innan jag fick upp kameran ur påsen som den låg i och skulle ner med rutan så var den borta. Var inte ute för att fota så först var jag bara glad över att jag hade kameran med mig, men det hjälpte inte denna gång.
ing-marie
En riktig dagdrömmare tydligen, roligt!/ Björn T
Fin bild, jag gillar ugglor skarpt, dom är speciella! Hälsn, LO
Fåglar har en tendens att överraska. Grattis till en härlgt fin bild på ugglan!
Man måste ha lite tur. Fin bild på hornugglan och visst njuter den. Jag har lärt mej var det sitter en kattuggla i en glugg i en gammal skorsten. Den sitter alltid på sydsidan och tycks också njuta av solskenet. Tyvärr är avståndet för långt för att det ska bli bilder.
Hälsningar Lena