FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Tillbaka i härligheten


Utsikt från hemtrappan. Hirvensalo, Åbo 17.3.2019. Foto: Håkan Eklund. Nr 76/365.

Troligen ingen som tror det, men detta är ett väder som jag gillar. Nu skulle jag gärna ligga ute i ett gömsle på en åker och fotografera flyttfåglar i blötsnön!

Gjorde en tur ut till våren under förmiddagen, innan snöslasket: grå- säd-, bläs- spetsbergs- och kanadagäss kunde noteras. De sistnämnda kunde jag gärna undvara, de hör inte hemma i vår fauna. Men kul med flyttande gäss, de hör den tidiga våren till.

Visst var det skönt med värmande sol i Rom, med hussvalor och sjungande starar, men oljudet och människomassorna saknar jag inte, eller villervallan i den urbana myrstacken. Too much. Men miljöerna är "fotogena", dock helst med färre människor.

Inlagt 2019-03-17 15:30 | Läst 1106 ggr. | Permalink
Vilken härlig snöbild, jag fattar vad du menar, det är skönt att vara i, förutsatt att man klätt sig väl, den blir det extra drama i bilderna. Dramat finns definitivt i din bild.
Svar från Håkan Eklund 2019-03-19 07:44
Dåligt väder är alltid bra för bilder.
- hawk
Jag tror dig! Själv såg jag mina första två norrsträckande Grågäss här idag på Södermalm.. Igår hörde jag tre olika Bofinkshannar som 'duellerade' i sång nära varann, de första för året.. om ett par veckor så kommer väl också honorna.. Illustrativ bild på våren här i Norden!
Hälsn!
Svar från Håkan Eklund 2019-03-19 07:45
För en fågelintresserad är våren en spännande tid.
- hawk