FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Härligt torparliv


Med syrener i bakgrunden. Pandros 28.9.2020. Foto: Håkan Eklund. Nr 272/366.

Skönt med torparliv i brittsommarvärme.

Inledde dagen med att svarva ihop min månatliga kolumn i Vasabladet (Finlands andra största svenskspråkiga dagstidning), resten av dagen ute i det härligaste höstväder man kan tänka sig.

Hade två gamla havsörnar kretsande över en stund under eftermiddagen. En flock med "vildgäss" över en stund senare, ca 60 vitkindar och fem sädgäss. De senare upptäckte jag först när jag kollade en bild jag tog. Önskade att det skulle ha funnits en prutgås i raden, den arten saknar jag ännu i år ...

I går på vägen upp besökte vi fruns väninna som nyligen flyttat tillbaka från Sverige och tillsammans med sin (Finlandsfödda/bott hela sitt liv i S) man köpt en fantastiskt fin bondgård med utsikt över en insjö. Där jag tog gårdagens tuppbild; jag var så trött när den laddades ner på kvällen (efter att ha grillat i dimma) att orden tagit slut för dagen ...

Dessutom hade gården åkrar, skog och en massa utrymmen i gamla ekonomibyggnader. Ett drömprojekt för vem som helst med agrara rötter, för dem är det deras nya hem och HQ. I en mycket intressant by med många vackra, stora Österbottengårdar i gammal stil.

Tänk att få inreda studio, galleri och en egen snickarbod i sådana utrymmen!

Men - jag är nöjd med vårt lilla torp, som är ett andra hem (fritidshus), att det finns tid för att skriva och fotografera och sköta om lilla frun. Det gick tillräckligt med tid i somras att måla och fixa allt möjligt.

Inlagt 2020-09-28 19:19 | Läst 1528 ggr. | Permalink
Mycket dekorativ bild, färger, ljus, syftlinjer, ja allt stämmer.