FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Nattaktiviteter


Oravaisfjärden strax innan midnatt, 17 juli 2008. Foto: Håkan Eklund.

Det har varit några hektiska dygn, ockå utan "Case Muminvärlden".

Hade en gammal biståndsprojektkollega på besök på onsdagen, en kille som jag inte träffat på tio år. "Nice to catch up" med nyheter från den fronten och höra vart alla gamla projektkolleger tagit vägen. De flesta är med i svängen fortfarande, runt om i världen.

Efter den grilleftermiddagen på uteterassen körde jag rakan vägen upp till Österbotten, anlände till Oravais vid midnatt och fick se en härlig natthimmel över Bottenvikens vatten. När man kör den tråkiga "riksåttan" norrut från Åbo är det först efter 4,5 h körning,  i Oravais, där havet möter för en kort stund.

Hade Amerikafrämmande på stugan i går eftermiddag, Kathie Eklund kom från Texas för att kolla in stället där hennes farfar var född, och det är just på det gårdstunet där jag har mitt fritidshus. Det blev en gemytlig eftermiddag med tjocka släkten, alla med rötter (från farfars/morfars nivån) just här. Efter festen körde jag ner till Åbo, kom hem klockan nollfyra idag på morgon. Det var en mardrömskörning, kämpade mot sömnen vid 03-tiden - men hittade ett nattöppetställe och fick en kopp kaffe. Sen gick den fjärde och sista körtimmen bättre.

Mitt "Öppna brev" till Muminvärlden publicerades i lokaltidningen i går, och har skapat en hel del rotation där "lögnens och rädslans samhällskrafter" har visat upp sig. Återkommer till det senare.

Inlagt 2008-07-18 17:43 | Läst 11873 ggr. | Permalink
fin bild- fölger intresserat vad som sker i Munindalen