FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

En bildskatt


En augustimorgon i ödemark, British Columbia, Canada. Foto: Håkan Eklund. Nr 56/365.

"Redan innan det ljusnar gör Hans i ordning Super Cuben. Det är kallt i luften, alla ytor våta av dagg. Men det är vindstilla och utmärkt flygväder. Efter en kort frukost har han planet i luften, vackert tecknad mot de blånande Klippiga bergen i öster. Framför sig fem timmars flygning över vilda berg och täta orörda skogar. En mellanlandning måste han göra för att fylla på bränsle som han har med i kanistrar.

Tillsammans med Åsa, barnen, hunden och trailern lastad med båt, snösläde, motorsåg, ATV (fyrhjuling) och syltburkar har vi 1400 km landsväg att köra. Det är två långa dagar genom vildmark. Största delen längs Alaska Highway."

Så inledde jag en artikel 1994, jag tror att den aldrig blev färdig. Jag hade kommit med familjen från Botswana, hade lite extra slantar i fickan och flög till Canada i augusti för att träffa min barndomskompis Hans Berg med familj. De hade en 3800 km2 stor trapline vid Stikinefloden, där de tillbringat sommaren. De avslutade vistelsen i augusti, jag hjälpte hans fru att köra hem bil och båt på trailer + deras två små barn. Hans flög hem planet. De bodde då i Hudson´s Hope i B.C.

A long story.

Jag har idag reprofotograferat massor med gamla diabilder,  bilden ovan är en av dem.

Inlagt 2021-02-25 21:37 | Läst 542 ggr. | Permalink
Hej Håkan.
Det lät som om det kunde bli en riktigt spännande berättelse. Kan du inte avsluta den ? Och sedan krydda det med några nostalgiska färgfoton.
Med många vänliga hälsningar från Erik.