FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Det intressantaste skedet

God Jul! December i Åbo 2022. Foto: Håkan Eklund.

Det intressantaste skedet i ett bokprojekt är när ombrytaren börjar skicka sina filer, för korrektur – där text och bild bildar en helhet. Plötsligt växer boken fram, så som den ska bli. Det är där jag är nu, efter att ha jobbat med min bok sen första veckan i januari. Ett årsverk.

Nu har jag lagom med sysselsättning över jul- och nyårshelgen. Men ett behagligt sådant.

Trots att den röda tråden i min tredje bok, med titeln ”Vägen är mödan värd” (290 s), handlar om dokumentation i ord och bild, är det inte mina bilder det främst handlar om. Eller ens text. Men innan jag berättar mera måste finansiering för trycket ordnas, det får bli nästa år. Jag har inte bråttom.

Synd bara att jag under året iddes kasta bort några arbetsmånader med en årsbok för så kallade yrkesnaturfotografer: 240 sidor kvalitetsarbete i bild och text på tre språk - bortkastat på grund av några inkompetenta och korrumperade sabotörer som gömde undan resultatet och bedrog sina egna medlemmar och samarbetspartner. Sånt tycks det bli mer av i dagens förryckta värld.

Inlagt 2022-12-22 17:41 | Läst 859 ggr. | Permalink
Åbo ser verkligen julfestligt ut. Och visst är det så. Att se en bokproduktion eller vad det nu vara månde ligga klar sida för sida i en färdigt original. Lite pirrigt så där.
Med tillönskan om en god jul och ett förhoppningsvis bättre nytt år.
/gunnar S
Svar från Håkan Eklund 2022-12-27 20:57
Tack för raderna; god fortsättning på helgen. Snart ett nytt år; förhoppningsvis ett bättre sådant.
- hawk
God Jul! Vilka intressanta juldekorationer ni har i Åbo. Lycka till med boken.
Hälsningar Lena
Svar från Håkan Eklund 2022-12-27 20:57
God fortsättning; snart ett nytt år! Alltid lika intressant att se fram emot.
- hawk