FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Aldrig mer


Hösten och vintern 1939 - 40 stod vi ensamma, när grannen i öster försökte ta oss. ALDRIG mer!

Här undertecknar Finlands utrikesminister Haavisto (från partiet De gröna) det dokument som gör oss till Natos 31:a medlem. Inte en dag för tidigt att tillhöra en västlig försvarsallians - efter decennier av balansgång med opålitliga grannar i öst.

Fotograferat ur Yle ettans direktutsändning på teve under eftermiddagen, från högtidligheterna vid Natos HQ i Bryssel. 4.4.2023.

Inlagt 2023-04-04 16:39 | Läst 2310 ggr. | Permalink
Grattis Finland! Vi kommer snart efter.
Svar från Håkan Eklund 2023-04-04 20:15
Absolut! Det är bara att titta på kartan med Östersjöländer för att förstå vikten av att Sverige är med. Hittills har ju våra två länders "bortavaro" från alliansen gjort NATO sårbart ...
- hawk
Grattis Finland!
Ryssarna kan mullra, men dom har inte mycket att ställa upp med. Dom har bränt det mesta av sina militära resurser i detta vansinniga krig.
Svar från Håkan Eklund 2023-04-04 20:17
Min mor sade alltid: "Inget ont som inte har något got med sig". Om nu ordet "gott" är så välvalt, men det att putler öppnade sina spelkort inför (och under) Ukrainaöverfallet, förstod alla att deras ord under decennier bara varit tomma ord.
- hawk
Jepp det här ögonblicket har vi väntat på!
Har alltid tyckt att vi ska vara med i NATO, och har t.o.m. vägt in det i riksdagsval i flera val, ihop med annat.. Nu har jag ändrat mig och hoppas att vi drar tillbaks vår 'ansökan' om medlemsskap nu! Vem vill vara med i en så svag organisation som tillåter så odemokratiska länder med sina 'grandiosa' ledare som Turkiet och Ungern som försöker att bestämma allt.. Har NATO ingen 'riktig' chef som kan sätta ner foten!? Hur kunde Turkiet 1974 tillåtas anfalla ett annat NATO land (Grekland) och inta norra halvan av Cypern..? Känns som något är fel, eller mycket är fel med NATO nu för tiden.. Lycka till Finland!
Hälsn!