FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Varg - ett starkt drama


Buddy i Uggleskogen, 10.10.2008.  Foto: Håkan Eklund.

Var i kväll och tittade på filmen Varg med Peter Stormare i huvudrollen. Ett starkt drama, en välgjord film! Hade sonen Robert med (snart 18) och vi njöt storligen. Dessutom kände vi oss stenrika, vi hade en flott biografsalong alldeles för oss själva! Det kändes flott att kunna vräka sig i fåtöljerna, stiga upp och stretcha och högljutt kunna kommentera filmen. Skitkul. Precis som de stora, som har privata biosalonger hemma ...

Eftersom detta var den tidiga eftermiddagsföreställningen påverkade det säkert frånvaron av publik, men det är skolornas höstlov från och med idag, och det var massor med ungdomar i filmhuset som skulle se andra filmer. Lite underligt. Och det regnade och blåste ute; alltså bioväder.

Hur som helst. Trots att filmen knappast skapar någon större passion för vilda vargar, var nog den delen nertonad - tack och lov. Det var andra kvaliteter som istället lyfte filmen. Ett persondrama där Stormare gör en jäkligt fin roll, likaså den unga Robin Lundberg. Fast lite onödigt är det väl nog att använda dödandet av en varg som bas för spektaklet; det finns tillräckligt många idioter till okunnig allmänhet ändå - med fördomar och negativa attityder till vilda djur.

Filmen har dock fått en rätt positiv kritik från filmrecensenter i Finland.

Inlagt 2008-10-16 20:26 | Läst 5461 ggr. | Permalink
Tyvärr håller jag inte med ang filmen, en sketarulle enl, mig :)
Svar från Håkan Eklund 2008-10-17 14:19
Smaken är som baken, tudelad ...


h. Hawk :-)