FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Längs glashal stig


Längs spångad led i Pomponrahka, nära Åbo flygfält. 2.11.2008.
Foto: Håkan Eklund.

Ibland är det kul att använda kameran som pensel, att bara dra snabba penseldrag över duken, med långsam slutartid. Som här, när fru A vandrar längs glashala plankor på den spångade leden genom Pomponrahkaskogen en bit från flygplatsen i Åbo. Vi hade minus fyra grader på natten, sol på dan - och plankorna var både hala och förädiska. Men det var fin höstkänsla i skogen.

Har en massa recensionsböcker på hög som väntar på att recenseras för några tidningar, hade tänkt göra det i kväll - men hamnade på bio med fru A plus kompispar. Väl hemkommen har jag istället läst andra korrektur på min artikel om BioFoto Finland som publiceras i nästa nummer av Naturfotografen; historia i sig. En helt ny lokalavdelning till norska Bio Foto. En mycket livskraftig lokalavdelning finns också i Sverige, som fungerat som inspiratör för oss.

I Norge tror jag inte att man vet så mycket om Svenskfinland, och att vi "fotograferar på svenska" längs kusten och i skärgården. Naturfoto i Finland är mera än att sitta i björnkojor ... Och för oss med svenska som modersmål är det alltid kul med kontakter västerut.

Inlagt 2008-11-02 21:55 | Läst 4287 ggr. | Permalink