FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Från mitt fönster


Utsikten från mitt skrivbord, Hirvensalo, Åbo 20.11.2008. Foto: Håkan Eklund.

Trevligt med överraskningar, hade inte följt med väderleken på radio eller i press igår (har kastat ut teven sen ett halvår tillbaka) och visste inget om eventuellt snöfall. Vilken överraskning att stiga upp i morse till ett helvitt landskap!
Ännu i går var det soligt och grönt, idag vinter. Och underligt nog har snön legat kvar hela dagen, och blir tydligen kvar över natten också. Just nu några minusgrader.

Orkade inte pillra med "bromsreglagen" med fönstret för att få upp det helt för fotografering, utan stack helt sonika ut kameran genom vädringsöppningen - och tog på måfå, som tydligen räckte bra till. Den här bilden ljuger förstås en del, så här lantligt ser det nog inte ut åt alla andra håll ... men detta är en skyddad kulturmiljö som ligger lämpligt till för en lugn och fin vy från arbetsrummet på andra våningen i vårt radhus.

Har ikväll jobbat på en Grönlandsartikel till en dagstidning, den fjärde i ordningen i höst. Via egna texter går det alltid att utnyttja eget bildmaterial - inget man blir rik på i lilla Svenskfinland, men alltid kul att kunna dela med sig av det man upplevt.

Inlagt 2008-11-20 22:10 | Läst 7519 ggr. | Permalink
Skönt natursceneri att vila ögonen på iallafall, du får låta bli att snegla åt de andra hållen-- jag har tack och lov älvlandskapet i mitt blickfång från datorn, jättehärligt att följa väderväxlingarna...
jag loggar alltid in på SMHI:s webbplats för att kolla värderleksprognosen varje dag, vädret avgör hur min dag ser ut...