FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Utsikt mot andra sidan


Utsikten från HQ söderut, Hirvensalo, Åbo 21.11.2008. Foto: Håkan Eklund.

Igen en vinterdag med vit, torr snö och några minusgrader! Det tillhör inte det normala här nere i SW-Finland. Hade förstås kameran med på morgonpromenaden med hunden, här på bilden ovan har vi just lämnat vårt HQ (radhuset som skymtar till vänster) och tar oss uppför backen med det gamla fina huset och den stora mäktiga eken.

Solen har ännu inte nått över trädtopparna, det är ännu halvmörkt, men dagisbarnen som har en utehage intill är i full gång. Som alla hundägare vet så är det en viss skillnad om det är snö och påfruset, än om det är våt barmark ...
Det senare ger förstås en smutsig vovve; nu är det rena lyckan både för hund och husse.

Fick idag en bok av en kvinnlig kollega med samma bakgrund (som sadlat om från skogsbruksingenjör/skogsbrukare till ordbrukare) som jag just nu läser med stor njutning. Samtidigt är innehållet delvis chockerande, hur illa hon bemötts på olika nivåer av skogsbrukets företrädare.  I boken berättar hon om sin kamp, att som kvinna bli betrodd och respekterad som skogsexpert. Skogsbruket och dess företrädare tillhör troligen de mest stockkonservativa människor på jorden; detta är männens värld och deras lilla sandlåda. Liksom ... Jag vet, bara för att jag kämpat/kämpar fortfarande för en mera moderat syn på hanteringen av vårt skogsarv, får jag känna av samma kompetensfattiga enfald.

Men allt detta är en (alltför) lång historia att börja rota i just nu.

Inlagt 2008-11-21 20:46 | Läst 7509 ggr. | Permalink