FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Brrrrrrrrrrrrr


Friskalaviken, Hirvensalo 3.1.2009. Foto: HåkanEklund.

Första riktigt kalla dygnet denna vinter. Minus 17 C i morse, just nu minus femton. Soligt, frostigt och lungt väder, alltså en riktig vinterdag. Körde runt på ön en stund mitt på dan för att söka fotomotiv, försökte mig på några extrema motljusbilder. Inte alltid så lätt när solen står så lågt att den ändå lyser rätt in i objektivet.  Här försökte jag skugga med ena handen, inte så lätt med det tunga 70-200 mm/2.8 objektivet.

Området till vänster på bilden utgörs sommartid av betade strandängar som går ut till en havsvik. En värdefull biotop som börjar bli en stor sällsynthet idag. Här häckar gulärlor, buskskvättor, tofsvipor och en massa annat intressant.

Inlagt 2009-01-03 17:29 | Läst 4024 ggr. | Permalink
För ovanlighetens skull har vi ngt som liknar vinter här i Uppsala med.
Idag kom det tom några flingor för att öka på frosten som ligger tjock på gräsmattorna.

Imorgon, om jag har tid, tänkte jag åka till ett fint ställe och ta lite rofyllda bilder som du. Vacker bild med härligt landskap i snö.

Ha en trevlig lördag och söndag
Mvh Lena
Hmmmm... Här i stockholm är det underligt väder. Ingen snö, klar himmel sedan veckor tillbaka, ingen nederbörd. Men lik förbaskat måste man tvätta bilen ideligen. Det verkar vara någon som konstant åker omkring och sprider kladd på vägarna.

Underbar bild!