FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Vinterskärgård


Vinterdag på Runsala ön, Åbo. 25.2.2009.  Foto: Håkan Eklund.

Bra fotoljus mitt på dan med spännande moln som gav variation åt ljuslandskapet. Åkte ut och hade lunch på ön Runsala, och passade på att ta arkivbilder från de isiga stränderna innan allt smälter bort. Är med i ett projekt där vi behöver bilder från olika årstider i olika naturmiljöer i Åbo med omnejd.

Har ikväll börja bläddra i Lars Jonssons "Bilder från en nära horisont" (W&W 2008) som jag köpte i Stockholm. En härlig konstbok och en fin uppföljare till "Fåglar och ljus" som kom ut i samband med hans fina utställning på Prins Eugens Waldemarsudde 2002. Jag hade turen att träffa honom för en pratstund vid det besöket; en härlig kille med fötterna på jorden.

En av mina favoriter i den nya boken är en akvarell kallad "De mörka stormfåglarnas ö" som är målad 2007 ute på Kurilerna i Ryssland.

Inlagt 2009-02-25 21:33 | Läst 8478 ggr. | Permalink
Min pappa berättade för mig att de brukade hoppa på isflak som barn, glömde fråga hur stora dom isflaken var isåfall, har tittat länge på din bild nu och försökt avgöra om det kanske var i den storleksordningen eller större eller kanske ännu mindre...

Tänk om ungarna skulle få för sig att hoppa omkring på isflak, förr var det lika vanligt som att åka skateboard eller vilken utomhusaktivitet som helst...dessutom gjorde alla ungar det.

Det skulle förmodligen resultera i polis- och ambulansuttryckning, räddningskår, brandkår, socialförvaltning, press, radio, tv hela köret om några ungar mot all förmodan skulle få för sig att hoppa omkrig på isflak i dagens läge...

Hälsningar Silja