FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Nära


Hjorttickor (Datronia mollis) på ekstam, Runsala 8.4.2009. Foto: Håkan Eklund.

Skärtorsdagkväll  med ett stilla vårregn. Flockar med flyttande trastar ger liv åt närmiljön. Idag träffade jag på en vårrusig spillkråka som förde ett herrans liv i skogen, sen flög den iväg på sitt typiskt flaxiga maner, ljudligt ropande. En fågel som jag verkligen gillar. Hörde också en ropande gråspett som har revir i närheten, men har aldrig kommit underfund var den håller till.

Har fått två fina naturböcker som recensionsexemplar, en om sälar och en om gräshoppor och vårtbitare. Sälboken finns i både svensk och finsk version, fotograf är  Seppo Keränen och för texten står Markku Lappalainen.

"Gräshoppsboken" som är den första i sitt slag i Finland har Sami Karjalainen som fotograf och författare, ett jobb som tog honom sju år att förverkliga (http://www.tammi.fi/kirjat/ISBN/9789513144838/). Ett verk som kommer att inspirera massor av naturfotografer att börja fotografera gräshoppor ... Med boken följer en cd med ljudinspelningar, läckert!

Sälboken är mera traditionell (http://www.soderstrom.fi/Book.php?id=1284758453), men med massor av fina säl- och utskärgårdsbilder. Jag har träffat Seppo Keränen många gånger, bl.a. kryssat tillsammans med honom runt Svalbard - en mysig och fin kille och "old timer". Han har levt på sitt naturfotograferande mest hela sitt liv.

Har via vännerna Krister och Esko blivit uppmärksammade att det som syns på bilden är tickor, troligen stor hjortticka.
Hittade förresten en fin svampsida på internet: http://www.velutipes.com/swedish.htm

Inlagt 2009-04-09 19:23 | Läst 5315 ggr. | Permalink