FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Unik webbsida


Styvmorsviol, Uggleskogen, Hirvensalo 13.4.2009. Foto: Håkan Eklund.

En webbkamera vid ett havsörnsbo i Estland ger unika möjligheter till att följa med något som få människor egentligen har sett. Jag kopplar dagligen upp sidan, låter ljudlandskapet med omgivningens fåglar rulla på. Låter mysigt.
Kolla på adressen (klicka på bilden): http://www.eenet.ee/EENet/, det är "live-bilder" 24 h i dygnet.

Boet tycks finnas i närheten av strandängar, ikväll hördes massor med rastande vitkindade gäss, ibland hörs enkelbeckansin och tranor. Och i skogen intill sjunger koltrast, bofink, rödhake; galande gök etc.

Jag har följt med sidan sedan ungarna var pyttesmå, nu är de rätt stora. Och nästan hela tiden finns någon av föräldrarna på boet. Superintressant.

På samma sajt finns också en kamera vid ett mindre skrikörnsbo (klicka på "konnakotkad"), men den ruvar ännu. Detta är egentligen ganska revolutionerande, att vem som helst plötsligt får tillgång till en värld som just ingen tidigare har kunnat följa med! Helt enkelt fantastiskt. Och utan att störa det minsta.

Bilden ovan tog jag på hundpromenaden i kväll, satt i solen på ett berg med hunden och teleobjektivet, eftersom det inte fanns fåglar i närheten tog jag några växtbilder istället, med 420 mm ...

Inlagt 2009-05-13 21:00 | Läst 6655 ggr. | Permalink