FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Grundstens pryltips


Landskapsvårdare vid Friskalaviken, Åbo. September 2010. Foto: Håkan Eklund.

Läste senaste nummer av Magasin Fotosidan med stort intresse; börjar småningom gilla konceptet med kombinationen av reportagen, intervjuer, proffsbilder och medlemsbilder. De senare kan ju vara lika proffsiga. Lite stör det ändå att de oftast är aningen "frimärksaktiga", men en del är ju större.

Hade en liten aha-känsla när jag läste Claes Grundströms pryltips, speciellt hans punkt nr 1, 2 och 5!

Som nr 1 rekommenderade han vanliga ryggsäckar för kamerautrustning; det har jag kört med i många år! Och mitt resonemang kring det hela är identiskt med Grundströms, dvs. då blir det en helt annan flexibilitet och man får in annat än kameror också (matsäck, extra kläder etc.). Men då gäller det förstås att bara plocka med den kamerautrustning man behöver för fototuren, det går ju inte att gå och konka på allt man äger i fotoväg.

Dessutom har de flesta riktiga ryggsäckar en bra bröstrem (punkt 5 som pryltips), där man kan haka upp större objektiv på ett mycket praktiskt och behändigt sätt.

Detta med "stjärtlapp" (punkt 2) är ju en självklarhet för alla utemänniskor, dessutom har jag alltid en regnkåpa underst i säcken (också bra "bäddning" för kameran) som är bra att breda ut på marken vid makrofotografering, eller att dra över sig vid plötslig regnskur - den skyddar ju kamera och allt.

Detta med Grundströms konstfiberduk och snabbfäste skall jag kolla upp; verkar förnuftigt.

Inlagt 2010-09-16 15:41 | Läst 5943 ggr. | Permalink
Kul att tidningen så smått börjar uppskattas! Och det är alltid kul att läsa "om" tidningen.
Svar från Håkan Eklund 2010-09-16 22:02
Hej du, ni gör ett jäkligt bra jobb! Jag är ju en nöjd prenumerant nu för tiden ...

Att på så kort tid få ihop en proffsig tidskrift är inte dåligt + hela FS konceptet. Men som du vet så är ju alla skrivande eller fotograferande "konstnärer" vildhjärnor på ett eller annat sätt, med starka personliga åsikter, som inte alltid slätar medhårs i allt, och det är ju helt naturligt. Det behövs ju för att kunna skapa något.

Kritik skall tas på rätt sätt, dvs. att man bryr sig.

mvh Håkan

PS "Why be normal when you can be yourself"!