FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Patrik L i Brusaby


Patrik Larsson leder LR-klass för biologer. Kimitoön 12.12.2010. Foto: Håkan Eklund.

Igen ett intensivt kursveckoslut med LR3 och utskrivning av bilder med suveräna Patrik Larsson som kursledare. Vilken pedagogisk naturbegåvning killen är, som med tålamod lotsar kursisterna igenom de  mest kluriga bakvatten. Och vilken befrielse att ha en resursperson som i princip kan svara på alla frågor som ställs!

Nästan  alla på bilden ovan är biologer, som övar artkännedom i fält via en kurs som YI Axxell arrangerar, och som jag håller i trådarna för. Dagens naturaliesamlingar är ju virtuella, och då är det bra att kunna fotografera/arkivera och förädla sina bilder via bildbehandling/utskrivning, bland annat. Och sånt sysslar vi med vintertid.

Hann bara leverera Patrik till Sverigebåten i vinterkylan när Camera Natura dyker upp i postlådan, och får njuta av hans fina bildportfolio om "intima landskap". Sanna mina ord: den här killen kommer att gå långt!

Ännu en natt med tidskriftsjobb, julbrev och en tidningsartikel - sen bär det iväg till vildmarken i Botswana. Något att verkligen se fram emot. Samtidigt vet jag att jag under de senaste veckorna kommit ur balans med tiden pga allt för mycket jobb, och glömt en massa födelsedagsfirare - som får vänta på julbrevet ...

Inlagt 2010-12-14 21:25 | Läst 6345 ggr. | Permalink