FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

När rättvisan segrar


Installation i Tunisien, 12 mars 2010. Foto: Håkan Eklund.

Att äntligen se en (till) diktators hädanfärd, är en lättnad. Det är ju inte någon glädje i sig att se någons ond, bråd död - men när det gäller diktatorer som Gaddafi känner jag med många en stor lättnad.
http://blogs.aljazeera.net/liveblog/Libya

En som orsakat så många människors lidande, förtjänar att störtas, och få smaka på det öde som han förorsakat så många oskyldiga. Kanske finns det andra diktatorer som inte mår bra just nu ...???

Sen har en annan cirkel slutits; dotter Kiara mellanlandade i Tripoli på väg till Ghana veckan före Libyenkriget bröt ut. Flygbolaget hon flög med slutade flyga rutten, och hon förlorade sin returbiljett. Och just när jag köpt en ny returbiljett till dottern, för att kunna komma hem - är så Gaddafiregimen vid vägs ände.

Sen resningen startade i Libyen, har jag bara inte kunnat slita mig från skeendet och nyhetsrapporteringen. Under april- och septemberveckorna på Malta såg jag många jaktplan på väg till och från fronten.

Det har också blivit några bloggar om kampen:
http://www.fotosidan.se/blogs/hawk/arktisk-skonhet.htm

Hoppas att landet reser sig och att människorna skall få ett drägligt liv i frihet.

Inlagt 2011-10-20 17:30 | Läst 5658 ggr. | Permalink
Men vilket land kommer USA att ge sig på här näst? vilket land kommer dom anse att inte är demokratiskt och bör bombas tillbaks till stenåldern...
Jag tycker personligen att USA är väldigt läskigt som ger sig själva rätten att bomba och byta ut länders ledare som dom vill...
Hej Johan, kanske du borde läsa på lite?

h. Håkan