FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Lila timmen


Vid åkanten i Åbo, 20.11.2011. Kl. 17.  Foto: Håkan Eklund.

Igen lärde jag mig något. Något som jag trodde att jag kunde. Det vill säga att inte lita på den bild man ser i kamerans display. Som här, när bilden ovan togs för nån timme sen. Jag hade återvänt till min parkerade bil efter att ha vandrat omkring i Åbo med kamera och stativ; fotade den nyöppnade julgatan, ljusgator i ån - dvs. typiska "after dark" bilder.

Sen började jag titta på de upplysta ekarna i branten ovanför parkeringen, hur trevligt det såg ut med skiftande färger. Ställde upp  stativet på nytt, tog en provbild, men tyckte inte att den såg speciellt intressant ut. Tyckte att björkarna störde, nu tycker jag att de blir en bra referensram.

Men nu när jag har laddat ner bilderna gillar jag den, har nog inga sådana här bilder i arkivet från tidigare, och undrar i mitt stilla sinne varför jag bara nöjde mig med en bild? Men motivet hålls väl kvar, det är väl bara att gå tillbaka nån annan kväll ...

Annars: första riktiga köldknäppen här i SW Finland, minus tio i morse. Bytte till vinterringar, de har lovat (kanske) snö tills i morgon.

Inlagt 2011-11-20 18:24 | Läst 1847 ggr. | Permalink
ser riktigt coolt ut med ljuset som färgar trädet lila :-) Snyggt mot den mörkblå himlen! /eva