FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Strövtåg i hufvudstaden


Skatbo, Södermalm, Sthlm 29.12.2011.

Två dagar i Stockholm är aldrig fel, av många olika orsaker. Som finlandssvensk känns det dessutom mycket lyxigt att vandra omkring i en stad där man omges av det egna språket och den egna kuluren. Det är svårt att beskriva, men det känns som bomull runt själen.

Och sen är det bara så kul att vandra omkring i en tillräckligt stor stad där det finns så mycket att upptäcka. Denna gång blev det igen ett antal fotoutställningar, antikvariat (blev en tung ryggsäck), bibliotek - och förstås god mat och dryck.

Började utställningsrundan på Fotografiska, ville visa fru Anita den fina Afrikautställningen - och visst imponerade Nick Brandt också på henne. Och kön utanför var minst 100 meter lång! Fotografiska har under sin korta existens gjort mycket för att skapa uppmärksamhet på fotografiet som konstform, dvs. att fotoutställningar kan dra lika stora massor som den mest kända konstnär med pensel som verktyg. Eftersom vi såg ett antal andra utställningar (bl.a. i Kulturhuset) insåg vi också vilka fina utrymmen man har i Fotografiska, där ljuset, stämningen och helheten är så mycket bättre ...

Ok, snart är året till ända, ett år som inleddes i Sthlm (nästan), och avslutades i samma stad (nästan). Däremellan har det rymts in mångt och mycket, det mesta har dokumenterats i bloggar.
I det stora hela har det varit ett bra år; ikväll skall jag dra upp linjerna för 2012 - med mål/delmål för olika "segment" (privat, jobb, fritid, projekt etc.), något att programmera in i det undermedvetna. Det är ett effektiv sätt att få saker gjorda; så har jag gjort i decennier ...

GOTT NYTT ÅR 2012!

Inlagt 2011-12-31 14:24 | Läst 5120 ggr. | Permalink
Gott Nytt År till dig!
//Ewa