FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

I utskären


Blå timmen i Utö fyrsamhälle, 21.1.2012. Foto: Håkan Eklund.

Kom idag hem från ett härligt veckoslut ytterst i havsbandet. Naturfotoföreningen BioFoto Finland höll sitt andra årsmöte på ett för dessa förhållanden lyxigt Utö Havshotell (med ett ypperligt kök med kock från Estland). Vi hade bokat hela hotellet för oss själva där vi mådde gott under dygnets mörka timmar. Under de fotoljusa timmarna strövade vi omkring på ön och fotograferade. Vädret och fotoljuset var omväxlande och spännande, bättre tur kunde vi knappast ha haft. Vi hade ju bara en dag på oss att fotografera.

På bilden ovan håller det på att bli mörkt, ett kort snöväder har plötsligt prytt landskapet i vit skrud (det var helt snöfritt ända till kl.13.30 på lördagen) som kändes som en lottovinst för oss alla. Med ens kom det karga landskapets alla former fram, härligt.

Det fanns gott om fåglar på ön. Stora flockar med sidensvansar, gråsiskor, trastar, 1 hornuggla, 1 fjällvråk, 1 havsörn, enstaka rödhakar, sjöfåglar och så vidare.

Och vilket nöje att inte höra trafik, att inte behöva trängas bland stressade och upptagna människor. Ett ypperligt sätt att ladda batterierna.

Årsmötesaktiviteten visade att BioFoto Finland börjar få styrfart - som bådar mycket gott för framtiden. Vår ambition är inte att bli en stor förening, utan en mysigt och sporrande organisation där alla trivs med varandra och med att fotografera natur.

Stängde nyss teven och presidentvalvakan: inser att toleransen är den största vinnaren i och med att Pekka Haavisto (grön) blir utmanare till Sauli Niinistö (saml.) i den andra omgången. Det kommer att bli en spännande duell!

Inlagt 2012-01-22 21:23 | Läst 1937 ggr. | Permalink
Tack för trevligt veckoslut!
Svar från Håkan Eklund 2012-01-23 14:03
Tack själv; en lisa för själen att bara vara i utskärsmiljö.
-hawk
Ser lugnt och fridfullt ut. Jag håller tummarna för Haavisto.
Svar från Håkan Eklund 2012-01-23 14:05
Ja, det skulle vara historiskt med Haavisto som president. Han kommer att ge Niinistö en rejäl dust, det kan bli hur jämt som helst.
- hawk