FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

I bybutiken på ön


I bybutiken på grannön Satava, Åbo. 10 april 2012. Foto: Håkan Eklund.

Började dan med att ta en lov ut till grannöarna Kakskerta och Satava. Han sonen Robert med (studerar statskunskap och småningom oxå journalistik i H.fors) och vi kunde ju inte låta bli att sticka oss in på en kaffe (med feta "grisar" som tilltugg ...) till den lilla mysiga bybutiken vid småbåtshamnen i Satava. En fläkt från en annan värld; när jag växte upp fanns det små bybutiker i varje by - idag har de flesta ätits upp av stora köpcentra i närmaste tätort.

Eftersom denna lilla bybutik har ett litet hörnrum som cafetéria har butiken blivit ett ställe där man kan träffas över en kopp kaffe, eller t.o.m. äta lunch! I bakgrunden på bilden köpmannen själv.

Vi blev kvar en  stund och bläddrade i gamla veckotidningar från 1950 - talet, som blev en liten kulturupplevelse. Blev fascinerad av ett bildreportage från Alaska (från 1959) som dokumenterade hur de jagade vargar från flygplan ....
En bild visade hur man flög tillbaka till byn med två skjutna caribourenar fastbundna under vardera vingarna!

Inlagt 2012-04-10 11:04 | Läst 1443 ggr. | Permalink
Jag förstår precis vad du menar.
Grisar med sylt i och rågbrödshalvor med ost emellan, samt kaffe är det första vi mumsar på under något stopp vid en kaffestuga längs Skärgårdsvägen (vägnummer 180) ut mot Houtskär på sommaren.
Ha de'
Johan