FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

När man tröttnar på att avbilda


Friskalaviken 30.5.2012. Foto: Håkan Eklund.

En av de viktigaste sakerna med att fotografera ofta och mycket är att man tröttnar på att bara "avbilda", och istället börjar experimentera mera. Nu menar jag inte att bilden ovan är något speciellt, förutom att den är tagen med 500 mm (i brist på fåglar ...), utan att jag tycker att den är vackrare såhär än bara "rakt på". Att "adda" lite formvärde, som Göran Segeholm kanske skulle säga (jag väntar på hans nästa bok, lär komma ut i september).

Och det var mycket intressant att senaste veckoslut lyssna på Heikki Willamo, och se hans nya bildstil, med massor av vald "oskärpa och rörelse", där man  mera anade motivet än läste av det på direkten. Nu satte bilderna ens egen fantasi i rörelse, när man drogs in i hans dunkla svartvita skog, där något djur mera kunde anas än ses.

Det var ju det som Terje H länge hade som ledtråd, om han bara kunde ha förädlat sin bildstil - och lämnat bort bildstölder och annan förljugenhet som inte öppet kunde redovisas. Som till slut blev hans fall.

Länge hade jag ett nyckelord som jag kort och enkelt kallade "terje", när jag laddade ner bilder i LR och hade "suddiga bilder" med på minneskortet.

Inlagt 2012-06-01 12:00 | Läst 2021 ggr. | Permalink
Vackert, är mycket svag för sån här typ av bild.
Trevlig helg!
ewa