FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

När energin flödar


I ateljén, Hangö sommaruniversitet. 5 augusti 2012. Foto: Håkan Eklund.

 I fyra dygn höll vi på, från torsdagmorgon tills idag söndag. Intensivt och givande med massor av positiv energi som aktiverades. I sommarstaden Hangö, ytterst i söder.

Jag och kollegan Paul Söderholm har hållit i trådarna för 17 ivriga fotografer som är med i Fotoskolans nya kurs; konstnären Riggert Munsterhjelm handledde i ateljén (ovan).
Allt som del av Hangö sommaruniversitets konstnärssatsningar.

Här har jag kikat in i ateljén, medan Heikki Willamo håller bildvisning i fotosalen. Här krävs tid, tålamod, säkert öga och hand.

Det var kul att igen se Willamos svartvita bilder, nu med en massa nytt bildmaterial från sommaren - också några lobilder (och det är inga inklistrade bilder). Under de senaste 30 åren i skogen har han haft fyra lodjursmöten, under tre lyckades han få bilder. Och Willamo var fylld med en massa ny energi.

Nu är min sommarsemester till ända; i morgon till jobbet. Men det är inget som ändrar något - en stor del av semestern har innehållit jobb av olika slag (flyttat 3 hushåll, börjat tömma föräldrahemmet, varit med och renoverat sonens studielägenhet, hållit fotokurs, skrivit en massa artiklar ...). Ändå har allt kännts som en bra semestertid.

Inlagt 2012-08-05 21:32 | Läst 2669 ggr. | Permalink
Den där Willamo är en fantastisk naturfotograf. Jag har haft äran att höra honom tala om sin nya bok,Skogsåret och även förärats denna bok då jag vann Naturfoto Västmanlands årstävling med bästa bild
Marianne
Svar från Håkan Eklund 2012-08-06 09:47
Ja, det är en underbar bok med ypperligt återgivna s-v bilder! Och hela hans story om året i skogen lyssnar jag gärna på, om och om igen. Skulle själv älska ett sånt projekt (dvs. ett sådant år ...).
h. Hawk