FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Afrikaljuset


Vårt mobila hem i två veckor, i månsken ute på savannen.
Namibia 18.4.2008. Foto: Håkan Ekund.

Solen har gått ner, hettan avtar snabbt och månen har gått upp över savannen. Nattkören från olika arter av syrsor och insekter tilltar i styrka. En ensam schakal ylar och på vägen tillbaka till lägret skrämmer vi upp en afrikansk berguv (Bubo africana) från sandvägen. En av de 125 fågelarter jag lyckades artbestämma, de flesta från "Marvin" - vårt mobila hem.

Detta ett stycke minnesfragment från intensiva två veckor "Namibien-runt" i sydvästra Afrika, med naturfotokursen som Andy Horner leder. En bråkdel av alla de upplevelser och intryck som hann samlas.

Det blev många bilder, men en stor del är inget att hurra för. Det är bara så i Afrika att för den digitala tekniken är det bara stunderna runt soluppgång och -nedgång som ger bra bilder. Ljusmässigt. Resten av dan är inget vidare, ljuset är för hårt. Kontrasterna besvärliga. Men lärorikt att jobba med.

Samtidigt är det skönt att vara hemma igen, i det nordiska ljuset. Jag undrar hur många fotografer här uppe egentligen fattar hur priviligerade vi är, som har ett sånt fantastiskt ljus att jobba med.

Inlagt 2008-04-29 07:22 | Läst 15566 ggr. | Permalink
Tyckte det var precis nyss du skrev att du skulle åka... ;)
Har tiden gått fort?