FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Aldrig tråkigt på Fotomässan


Magnus Fröderberg jobbar. Fotomässan 8.11.2015. Foto: Håkan Eklund. Nr 312/364.

Egentligen är det ganska märkligt att man kan tillbringa 3+1 dag på en mässa utan att ha det tråkigt en endaste timme; sådan är Fotomässan i Stockholm!

Det är väl bredden som gör det, dvs. om man till äventyrs blir trött på bildpresentationer eller miniseminarier, eller att kolla in böcker, prylar, utställningar - så kan man ju leka lite paparazzi. Som på bilden ovan.

Jag vet inte vem Fotosidans Magnus F intervjuar, men han var ändå kul att "avbilda" och han hade ju ingen chans att protestera, den unga damen mittemot tog hela hans uppmärksamhet ...

Vi hade en kort diskussion tidigare under dagen.

Just nu är det kväll, mina "fotokursisters" bildutställning är nerpackad i bilen, och är själv bekvämt placerad i en läsfåtölj på "mässhotellet" med ett antal intressanta fotoböcker, bl.a. Hans Alenius bok "Nattlandskap" (2004).

I morgon bär det av österut, över Ålands hav, till vardagen. En massa intryck rikare.

Inlagt 2015-11-08 19:33 | Läst 583 ggr. | Permalink
Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.


Logga in för att kommentera

Det hade varit trevligt att ses men det får bli en annan mässa. Jag är kanske inte fullt så imponerad av årets mässa som du, är men det beror väl på vad man har för agenda.
Hälsningar Lena
Svar från Håkan Eklund   2015-11-08 20:31
Hej, skulle jag ha haft ditt telefonnummer, hade jag ringt ... Nästa gång.
- hawk
Synd att vi inte han prata längre. Den "unga damen" jag intervjuade är Shori som är technical and marketing manager på Sony Europe.
Svar från Håkan Eklund   2015-11-08 20:31
Nästa gång. :-)
- hawk
Jag var där med sällskap under lördagen och tittade bl a på er fina utställning.
Årets mässa kändes som att det var lite mindre besökare än vid tidigare år. För första gången var det inte oändliga köer till gratis utskrift av en egen bild hos Epson, så vi passade på, vilket inte varit tänkbart under tidigare mässor.
Det var många intressanta föredrag och Mattias Klum hade jag gärna hört fler berättelser av kring ännu fler av hans bilder - hur han skapar dem.
Det blir lätt dyrt att besöka fotomässan. Jag har länge funderat på att skaffa mig Nikons 80 - 400, men nu kunde jag inte motstå att köpa Nikons nya 200 - 500mm 1:5.6E ED - och ovanpå det en massa praliner från matmässan...
:-)))
Hälsningar
Nonno
Svar från Håkan Eklund   2015-11-09 09:18
Jepp; min bokkasse var tuuuung.
- hawk
Glad du hade så fin upplevelse av mässan.
Må väl
Gun-Inger
Svar från Håkan Eklund   2015-11-09 09:19
När man själv får välja upplevelser, är det sällan problem.
- hawk
Fick också mer blandat intryck av årets mässa, men det är ändå alltid lika roligt att vara där.! Trvligt att träffa dig också!/ Björn T
Svar från Håkan Eklund   2015-11-09 09:20
Tack själv! Du är troligen den första FS-bloggare som jag träffat live ...
- hawk

Skriver om

Arkiv