FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Allt ändrar över en natt


Piggar upp en gråtrist dag. Hirvensalo, Åbo 22.11.2017. Foto: Håkan Eklund. Nr 326/365.

Det här stället ligger 10 min (till fots) från mitt skrivbord i en skogsbacke som man går runt på 20 min.

Har idag startat ett av mina otaliga "viktminskningsprojekt" (ca 2 st per år), som alla brukar misslyckas! Men de lyckas ändå med en sak: jag låter aldrig vikten ackumuleras och skena iväg, det handlar om 5 - 7 kg att igen kapa bort.

Jag har en viss vikt som är max, när jag når dit börjar en lampa blinka rött i mitt huvud, och jag startar ett "minusfemkilosprojekt". Det är både lätt och svårt. Receptet är lätt: 1 h motion/dag och matrenovering (mindre kolhydrater och etanol ...).

Det svåra är att vara disciplinerad, det gäller varje dag att välja rätt. Men jag gillar utmaningar. Jag brukar nog nå målet, sen är det ok för några månader, tills jag igen glömmer mig, och kilona kommer sakta krypande tillbaka. En naturlig utvecklingskurva inom de flesta branscher  ...

Bilden ovan tog jag mitt på dan när jag tog min 1 h lunchpromenad med stavar i fin skogsterräng ett stenkast från mitt HQ. Fick första nysnön i natt, efter som det är minus 1 C, finns de få centimetrarna kvar. Och det blev plötsligt en massa nya motiv.

Skönt att kunna glädja sig åt så lite. Det är det som DalaiLama brukar kalla konsten att vara lycklig, att lära sig hitta de små guldkornen av stunder när allt känns rätt. Som man skall ta till sig och njuta av.

Inlagt 2017-11-22 12:31 | Läst 1036 ggr. | Permalink