FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Ansel Adams bättre än Trump


Mera konstruktivt. Heathrow Airport, London 22.2.2018. Foto: Håkan Eklund. Nr 53/365.

Hittade denna biografi i bokaffären på The Photographers Gallery vid Ramilles Street i  Soho. Betydligt mera konstruktiv läsning än den om fifflaren Trump och hans lakejer.

Bara så intressant att läsa om hur Ansel Adams (1902-1984) blev en av världens mest kända landskapsfotografer, och om hur många av hans kända bilder blev till. Han var också en naturvårdskämpe som hjälpte till att få folket att uppskatta deras värdefulla natur-arv.

En sympatisk man som skulle gå i taket om han visste vad den oamaerikanska Trumpen ställer till med i amerikansk natur.

I boken berättar Adams också om möten med olika amerikanska presidenter, med koppling till hans fotografering - och kampen för att skydda värdefull natur.

Mera om Adams hittas här: http://anseladams.com/

Inlagt 2018-02-23 20:18 | Läst 494 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Ansel Adams är en av mina idoler, har både hans The Print o The Negative, dom lärde mig det mesta om tekniken bakom svv foto. din bok kanske vore nåt! Hils, LO
Ansel Adams naturbilder har fascinerat mig länge. Har inte läst någon av hans böcker... än.
Håller dock med om att Ansel är bättre än Trump!

Hälsar
Eva
Jag är böjd att hålla med, och det här kan nog vara första gången galningen i vita huset jämförs med AA :)
Det var ju också ett tilltag - att jämför Ansel Adams med Trump!
Det har ju onekligen framgått att du hatar Donald Tump. Man undrar vad som är grunden till detta glödande hat? Har det något att göra med att han på ett förödmjukande sätt besegrade dina politiska vänner?
Själv tycker jag att Trump är en obildad drummel. Föga lämpad att var amerikansk president, men det har jag inte bas för att torgföra alltför mycket - det är det amerikanska folket som väljer sin president.
Trots att Trump gång efter gång gör en platt figur, så är det ändå så att mina fienders fiende i någon mån är min vän - eller i alla fall en allierad . Mina fienders (det vänsterliberala globalistiska etablisemanget i USA) fiende, är Donald Trump - han som besegrade dem.
Anders F. Eriksson   2018-02-24 19:34
När du beskriver Trumps motståndare som "det vänsterliberala globalistiska etablisemanget i USA" som dina fiender undrar jag vem som egentligen har ett glödande hat ...

Jag tycker illa om Trump som president, men jag har svårt att se honom som en "fiende". Däremot tycker jag Donald och Vlad tillsammans är ett hot mot världsfreden ...
syntax   2018-02-24 19:56
Vadå glödande hat?? Har du problem med innantilläsningen eller med själva textuppfattningen? Jag har en helt annan politisk uppfattning än du. Det är inte bara tillåtet, utan riktigt klädsamt i en demokrati.
Anders F. Eriksson   2018-02-24 20:05
Oh ja, man får tycka precis vad man vill, och du har inte en aning om min politiska ståndpunkt.
syntax   2018-02-24 21:27
Vad jag vet om dina politiska uppfattningar är ett sidospår, när jag vill veta vad du menar med att jag skulle hysa ett glödande hat.
Ditt sätt att uttrycka dig i övrigt tyder kanske på att du inte har fattat att jag har kommenterat Håkans inlägg - inte ditt. Varsågod och ta dig en titt ovan. Jag har inte gått i debatt med dig.
För mig är det självklart att hålla med om din ståndpunkt här! Jag har fyra Ansel Adams-böcker, dock inte den du visar här. Många fantastiska bilder och en föregångare på många sätt. I en av böckerna skriver han om "den elektroniska bilden", att han tror att det blir nästa steg i utvecklingen och att han hoppas han får leva länge nog för att se den. Så blev det väl dessvärre inte.
Hälsningar, Bjarne

Skriver om

Innehållskategorier

Arkiv