FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Att hitta en bild i bilden


I vassruggen. Runsala, Åbo 15.9.2012. Foto: Håkan Eklund.

Att hitta en bild i en bild är inte alltid lätt. Dvs. vi har alla en enormt stor bild framför oss, var vi än rör oss. Våra ögon formar ett vindvinkelobjektiv av oanad kapacitet, både vad vinkel, djupseende, upplösning och dynamiskt omfång beträffar. Ur detta överflöd skall vi sen hitta en bild, dvs. ett litet utsnitt ur det hela. Det är inte lätt.

Under veckoslutet vandrade jag med frun ute på klipporna längs ute på Runsalaön här i Åbo. Kände mig inte speciellt "fototaggad", det var fullt solsken och det mesta har jag redan fotograferat i området. Alltså fick jag tänka till var det eventuellt kunde finnas en bild ...

Det blåste rätt friskt och jag fick för mig att göra ett försök att fånga rörelser i vassen (1/10 s), som gav lite omväxling. Det blev några snapshots på fri hand - men med lite planering, med stativ och mera tid skulle det nog ha kunnat bli något.

Inlagt 2012-09-17 10:52 | Läst 5520 ggr. | Permalink
Jag tycker det blåser på bra i din vass
Marianne
Svar från Håkan Eklund 2012-09-17 16:21
ja, kul att experimentera med slutartider
- Hawk
Det blev ju en spännande bild. Tycker den är fin och ett gott utsnitt, man känner hur det blåser och tycker sig se landskapet i bilden. Tycker du lyckats bra.
Svar från Håkan Eklund 2012-09-17 16:22
Är själv överraskad, den solbelysta vassen såg bara så "vanlig" ut.
- hawk
Blåsten får dn vass att nästan likna en eld.
Svar från Håkan Eklund 2012-09-17 16:22
tack vare en intensiv höstsol ...
- Hawk