FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Att njuta i vacker miljö


I bersån utanför motellrummet. Ekenäs 29 maj 2020. Foto: Håkan Eklund.

För mig som bor i en stad där de flesta pratar finska känns det bara så skojigt att vandra runt i en småstad där de flesta pratar svenska. Som bomull runt själen. Svårt att förklara för den som inte lever i mångspråkighet.

Ekenäs är, tillsammans med Hangö lite lägre söderut, en av mina absoluta favoritstäder i Finland. En välskött, vacker och idyllisk liten småstad. Bara så vackert och mysigt.

På bilden ovan en skön kvällsstund i motellets innergård. Frun och jag tycks vara de enda gästerna (på måndagen kan de öppna restaurangen och uteserveringen). Hittade boken om Palme i mataffären ... intressant läsning.

Jag skall ha en två dagars fågelkurs för Vildmarksguider i närområdet, en årligen återkommande i fina fågelmarker.

P.S. för den observanta; notera Finnpinnen montrad på handkikaren. En ornitolog i Finland, med någon slags heder, skulle aldrig använda en handkikare utan en sådan. Ergonomiskt perfekt för avancerad skådning.

Inlagt 2020-05-29 22:00 | Läst 2352 ggr. | Permalink
Ibland behövs inte så mycket för att man ska njuta. Några vill ha paraplydrinkar i sol eller dyr champagne i kristallglas mot en vit duk. Medan en kall öl och en "fågelkikare" kan vara precis rätt för somliga. Jag dricker ju inte öl men en kall cider i samma miljö skulle falla även mej i smaken.
Hälsningar Lena
Svar från Håkan Eklund 2020-05-30 21:54
Det i den blåa är en typ av urfinsk cider ...
- hawk