FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Bilder i skolådor


Från resor i Nordamerika 1980-82. Foto: Håkan Eklund. Nr 25/365.

Sökte material och hittade Ilford-fotokartonglådor med provbilder från mörkrummet. Jag har liksom aldrig varit någon mästare på att göra fotoalbum, tyvärr.

Längst uppe till höger i baren på Manhem Club i Bronx, New York hösten 1980, en skandinavisk klubb. Just då var majoriteten av styrelsemedlemmarna svenskösterbottningar, han bredvid vid bardisken dåtida ordförande Carl Stenström från Närpes.

Nere till vänster två år senare på Vancouver Island .Tre bilder är från gruvstaden Butte, Montana. Den i mitten nertill på väg in till Manhattan hösten 1980.

Jag och frun körde Greyhoundbuss kors och tvärs över landet, totalt ca 25 000 km.

Bilderna är kopierade på glansigt papper, som skapat reflexer nu när jag fotade i lampljus. Men detta är ju bara "utfyllnadsmaterial", taget från höften. Inget seriöst och nyttig reprofoto-material.

Inlagt 2021-01-25 19:46 | Läst 335 ggr. | Permalink
Hej Håkan.
Fina bilder. Det skulle vara kul att se dessa en och en. Ursäkta att jag är lite nyfiken men de väcker lusten att titta. De är svårt att se allt i högen.
Ha de gott
Jerry
Jag vill också se dina Amerikabilder, Håkan! Varje bild har ju sin egen historia, en liten tidskapsel skapad under bråkdelen av en sekund. Kom igen!
mvh
/B