FOTOGRAFISKA DAGBOKSFRAGMENT

Bloggdagboken 5 år


Spegling, björkar. Savojärvi, 22.4.2012. Foto: Håkan Eklund.

Hur är det möjligt att fem år kan gå så snabbt? Gjorde idag en utflykt till Kurjeenrahka nationalpark, en halvtimme norr om Åbo, när jag plötsligt kom på att jag fotobloggat på FS i fem år! Och första bloggbilden som publicerades 21.7.2007 (en spelgalen tjädertupp) tog jag just i detta område som består av fina myrmarker och skogsområden.

För mig fyller bloggandet främst en dagboksuppgift. Det är inte ett självändamål att det är en "publik dagbok", men det är enkelt och praktiskt med detta bloggforum. Fördelen med det "publika" är att man tvingas lite skärpa sig med både bild- och textval. Och visst är det kul att vara en av många med samma intresse. Dock har jag inte alltid tagit mig tid att kommentera andra bloggar så ofta som jag kanske ville, men eftersom jag tillbringar den mesta tiden av mitt jobb vid en dator så försöker jag faktiskt minimera den tid jag under fritiden sitter vid datorn.

Detta med att fotoblogga är också ett sätt att hålla bild- och texthantverket levande. Varje dag. Ett slags stimuli i sig.

Idag kändes det som första riktiga vårdagen med landets (Finland) värmerekord här i Åbo.
"Vid 15-tiden på eftermiddagen uppmättes 16,1 värmegrader i Artukainen i Åbo. Det förra värmerekordet sattes för en månad i Jomala på Åland (15,8 grader)." - kan läsas från nätet.

Hörde vårens första järnsparv, gransångare, rödvingetrast och taltrast. Härliga tider på kommande.

Inlagt 2012-04-22 19:39 | Läst 2390 ggr. | Permalink
Vilken underbar spegling! Den har allt!!
Svar från Håkan Eklund 2012-04-22 21:51
Tack, ja - tänk vad små vågor kan göra åt en spegling. Det enda jag gjort åt bilden är att aningen höja kontrasten i LR.Gillar när bilderna är klara med en gång. Ljuset var perfekt.
- Hawk